Sambu Diëtistenpraktijk

Loopt u tijdens het lijnen altijd tegen een muur op, waar u niet omheen of overheen lijkt te kunnen komen? Omdat er bijvoorbeeld in de weekenden altijd wel wat is waar veel eten en drinken aan te pas komt, of omdat er iets heftigs gebeurt in uw leven waardoor u denkt: “laat maar, als het over een tijdje wat rustiger is dán begin ik wel weer”. Die muur die er telkens voor zorgt dat u niet op het streefgewicht komt, of ervoor zorgt dat het gewicht weer oploopt en u weer terug bij af bent?

De uitdaging ligt in dit geval niet in het gezond afvallen; u weet meestal wel wat u beter wel en niet kunt eten of drinken en welke beweging goed voelt voor uw lichaam. Misschien heeft u al veel diëten gevolgd, en heeft u daardoor veel kennis over voeding en de werking ervan op uw lichaam. De uitdaging en uw oefening zit hem in de lastige momenten. Die alledaagse zaken die ons doen wankelen en in oud eetgedrag en oude patronen laten vallen. Iemand die een opmerking maakt over het gebak ‘dat speciaal voor jou is gehaald’, of die te lange werkdag waardoor we ’s avonds wel wat lekkers hebben verdiend en vervolgens te veel snaaien of drinken. En wat dacht u van etentjes, weekendjes weg en vakantie. Deze alledaagse zaken kunnen ervoor zorgen dat het gewicht niet zakt of dat het gewicht toeneemt waardoor het gevoel van mislukking en teleurstelling de overhand neemt. Hierdoor komen mensen in een slachtofferrol, het gevoel de controle kwijt te zijn waardoor het oppakken van het dieet bemoeilijkt wordt.

Sambu Diëtistenpraktijk streeft ernaar bovenstaande zoveel mogelijk te voorkomen door samen te sparren over wat te doen in deze situaties. Lastige situaties helemaal vermijden is namelijk ook geen optie, het leven moet wel leuk blijven! Een goede voorbereiding is het halve werk. Mocht het toch niet goed gaan, hoe blijft u rustig en hoe pakt u de draad zo snel mogelijk weer op zonder te veel energie te verspillen aan wat is gebeurd? Daar hebben we het over tijdens de gesprekken, zodat u uitdagingen op een andere manier aangaat en u muren leert af te breken in plaats ervan weg te blijven lopen!