Wie ben ik?

Mijn naam is Samantha Butterman en ben in 2015, nadat ik in Groningen ben afgestudeerd, gestart met Sambu Diëtistenpraktijk. Het geeft mij een goed gevoel wanneer ik mensen kan helpen bij hun problemen en vragen op het gebied van lichaamsgewicht, voeding en leefstijl. Ik vind het belangrijk dat mensen starten met kleine aanpassingen in hun eetpatroon en leefstijl om op deze manier grote stappen te kunnen zetten naar een gezond lichaam en energieke geest. Ook het eigen lichaamsbeeld en de denkwijze over voeding spelen hierbij een belangrijke rol.

Zelf ben ik er voorstander van om kleine stapjes richting doelen te zetten in plaats van snelle en grote stappen. Iemand komt dan op langere termijn veel verder dan na korte tijd opgeven en het doel ervaren als mislukt. Het gevoel van mislukking geeft vaak de doorslag om in oude gewoontes te vervallen, zodat alle gedane moeite en energie voor niks is geweest.

Ik wil mensen begeleiden om doelen op een realistische manier te bereiken, zonder overhaast te werk te gaan zodat de kans op terugval kleiner is.

U bent bij mij niet aan het juiste adres als u:

- in een maand 15 kilo wil afvallen omdat de zomervakantie er aankomt

- graag 3x per dag dure shakes wil drinken in plaats van maaltijden te eten

- met 7x in de week sporten en 1000 kcal per dag sneller gewicht wil verliezen (de meeste mensen houden dit namelijk niet zo lang vol en het is niet gezond om op deze manier af te vallen)

Ik vind dat ‘gewoon’ goede voeding en beweging twee zaken zijn waarmee goede resultaten kunnen worden behaald zonder het te ingewikkeld te maken, mits goed afgestemd op uw leven en lichaam. Doelen die u zichzelf stelt moeten realistisch zijn zodat u een eerlijke kans krijgt deze ook daadwerkelijk te behalen. Dit zal een gevoel van trots geven in plaats van mislukking. Wie wil dat nou niet?